Huisfeesten onder minderjarigen neemt toe

De kranten koppen het, het aantal huisfeesten neemt toe. Iets wat wij al jaren voorspellen, want het leukste feestje is een feestje bij iemand thuis. Alleen de reden dat de kranten er over schrijven is niet zo heel positief, het gaat namelijk om het aantal huisfeesten onder minderjarigen. Niet een heel vreemd reactie op de nieuwe wetwijzigingen van 1 januari waar jongeren onder de 18 geen biertje meer mogen drinken. Denk de overheid dat jongeren dan ook massaal niet meer drinken? Nee natuurlijk niet. Als ze niet in de kroeg mogen drinken, dan drinken ze wel ergens anders.

Via social media is het snel gedeeld of iemands ouders er een avond niet zijn. En voor je het weet heb je een huis vol. De ene nog stoerder dan de ander. Alcohol heeft nu eenmaal een ander effect op jongeren. Volwassenen worden een beetje draaierig en verliezen spraak- en coördinatievermogen.  Bij jongeren gaat dit verrassend heel lang goed, ondanks de hoeveelheid alcohol. Totdat ineens dan het licht uitgaat en de grens is overschreden.

Ons motto blijft dat huisfeestjes top zijn, maar comazuipen natuurlijk helemaal niet. Het artikel over toename huisfeesten onder minderjarige vind je hier: http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/waterland/article27037875.ece/Aantal-huisfeesten-in-Volendam-onder-minderjarigen-neemt-toe