Zelf een huisfeest organiseren

Het is weer zo ver! De zomer komt er aan en de zon omarmt ons weer met warmte, het perfecte moment voor feesten. Nu kan je wachten op de festivals en stadsfeesten, maar wat nou als je zelf een huisfeest organiseert? Gezellig met een groep vrienden bij je thuis en/of in de tuin en onvergetelijke avond. Maar wat maakt zo’n avond nou onvergetelijk?

Uitnodigen 

Om iedereen te laten weten dat je een huisfeest geeft is de uitnodiging van essentieel belang. Als allereerst zorg dat je de mensen op tijd uitnodigt, zo kunnen mensen er tijd voor vrij vragen. Het is het best om de uitnodiging 3 weken van te voren te versturen en ze om een bevestiging te vragen.

Je zou een uitnodiging via de post kunnen sturen, maar een evenement aanmaken op Facebook werkt ook erg goed! Let er wel op dat je het evenement op privé zet, voor het geval dat je de zelfde situatie als in Haarlem krijgt…

De buren

Een huisfeest is natuurlijk erg leuk, maar geeft ook een hoop lawaai! Ga een week van te voren langs je buren en geef aan dat je een huisfeest geeft. Geef ook aan dat er mogelijk geluidsoverlast kan ontstaan en dat je buren vrij zijn dit bij jou aan te geven. Als je duidelijke afspraken met de buren maakt geeft dit vaak geen problemen.

Opruimen! 

Aan het einde van zo’n feestje wil je natuurlijk wel dat al je meubels nog heel zijn. Zet daarom voor het feest begint alles wat breekbaar is op een veilige plek, heb je een stoffen bank? Leg er dan een kleed over, zo voorkom je dat je straks een paar mooie wijnvlekken op je bank heb.

Sfeer

Natuurlijk wil je dat alles heel blijft maar sfeer is ook belangrijk! Zo kan je in de achtertuin een vuurkorf zetten, dat geeft toch al snel sfeervol gevoel. Maar je kan ook aan een thema denken, zoals   rock ’n roll, disco, pyjama etc.

Muziek

Ondanks de muziek vaak op de achtergrond aan staat is het toch wel van essentieel belang. Nu kan je een DJ inschakelen, maar daar komt natuurlijk ook weer een kostenplaatje bij kijken. Maak daarom voor het feestje begint een playlist, let er hierbij wel op dat er veel afwisseling is. Alleen maar smartlappen gaat het hem natuurlijk niet worden. Mocht je  vrienden hebben die goed overweg kunnen met een gitaar? Laat ze die gitaar meenemen! Niets geeft meer sfeer dan een zanger met zijn gitaar kan.

Hapjes en drank

Er is geen feestje zonder hapjes en drank. Zorg er daarom voor dat je genoeg in huis haalt, mocht je aan een bepaald budget vastzitten? Laat je vrienden dan ook wat drank meenemen. Voor hapjes is het niet handig om voor frituurhapjes te gaan, je wil zelf natuurlijk ook kunnen genieten van je feestje en niet alleen maar bij de frituurpan staan. Ga daarom voor nootjes, chips of kant en klare hapjes.

Ohja! Een kan water op tafel is ook geen slecht idee, het werkt ontnuchterend. En aangezien niemand van kots ruimen houd, is dat wel een goed idee.

Ik hoop dat jullie wat deze tips hebben.

Ceu Azul