Film Party Girl

Voordat je naar de bioscoop rent, het is een drama. Ja de film gaat over een nachtclub waar paaldansen centraal staat. Maar de hoofdpersoon is Angelique, een “animeermeisje” dat ondertussen zestig is en geen afscheid kan nemen van het leven in de club. En over Michel, een vaste klant die meer wil dan alleen maar dure champagne voor haar betalen in de club. Hij wil met haar praten, naast haar wakker worden, bij haar zijn.

De film scoorde goed op het filmfestival in Cannes, dus dan weet je al wat voor een film het is. Naast subtiel filmwerk, is het verhaal zeer realistisch. En dit komt omdat de regisseur kon putten uit eerste hands informatie, zijn moeder is een dame die nog steeds in nachtclubs hangt. Het lijkt dus deels of je naar een romantische film kijkt, dan weer naar een documentaire.

Vanaf 20 november 2014 ook in de Nederlandse bioscopen. Of eerder filmhuizen.

Download butter om gratis films en series te kijken.