Over ons

Een huisfeest is altijd top. Je eigen muziek en drank, geen antirook beleid en het is goedkoop ook. In 2009 hadden we het idee om een website op te zetten waar mensen hun huisfeestje konden plaatsen. Je kon aangeven wat voor muziek er werd gedraaid, wat de leeftijdsgroep ongeveer was en hoeveel mensen er konden komen. Bezoekers konden zich aanmelden voor het feest en de beheerder kon aanmelding goed of afkeuren. Alleen de goedgekeurde personen kregen het adres toegestuurd. Een redelijk leuk systeem, later nog uitgebreid met reactie mogelijkheden, foto’s en video’s. Toch heeft deze trend niet doorgezet en kosten het onderhoud meer dan het plezier dat we eraan beleefde. Daarom is Huisfeesten.nl nu alleen nog een blog waar we jou informeren over hoe wel (of niet) een goed huisfeestje moet geven.

Rapportage die Editie NL aan de website heeft besteed. Ze volgende Franka die net verhuisd was naar Amsterdam. Ze kende nog weinig mensen en via de huisfeesten.nl website had ze zich aangemeld voor een knalfeest. Erg leuk item.

Nog even leuk uit de oude doos, de uitleg die destijds op de website stond:

Uitleg

Thuis feesten; de nieuwste trend in uitgaansgebied!

Wie kent het niet? Je bent op zaterdagavond met een stel vrienden/vriendinnen bij iemand thuis. Je favoriete muziek aan, drankje en hapje erbij, heel gezellig. Als het dan wat later wordt, wordt het tijd om toch nog de stad in te gaan met zijn allen. Achteraf blijkt regelmatig dat het feestje thuis nog het meest gezellig was van de hele avond! Waarom ben je dan toch uit gegaan?

De belangrijkste reden is vaak het spreken/ontmoeten van nieuwe mensen. Maar dit is vaak moeilijker dan gedacht. Als je iemand in een cafe of club aanspreekt die je leuk vindt, kan het gebeuren dat diegene daar helemaal niet zo op zit te wachten.

Huisfeesten lost beide problemen op.

Zet je feest op huisfeesten.nl, wacht tot er leuke mensen reageren, stuur eventueel nog wat berichten en foto’s heen en weer, en als je die mensen dan echt wilt uitnodigen stuur je de adresgegevens door. Zo kan je je feestje thuis houden, en komen er ook leuke nieuwe mensen bij die ook wel zin hebben om nieuwe mensen te ontmoeten en lekker te feesten.

Huisfeesten.nl, in het huidige crisisjaar een perfect alternatief voor dure café’s en discotheken, en thuis geldt het rookverbod ook (meestal) niet!

Meer voorbeelden:

Verhuisd naar een nieuwe stad? Geef een feest en nodig mensen uit die in de omgeving wonen.

Alleen jongens in de vriendengroep? Geef een feest en doe een oproep voor een leuke groep vriendinnen om mee te feesten.

Studentenfeest? Zet het feest op de site en zorg ervoor dat er ook wat andere studenten komen dan alleen je eigen studiegenoten.

Stapmaatjes? Heb je zelf geen ruimte om een feest te organiseren? Doe een oproep om stapmaatjes te vinden en spreek af op een terrasje of in een café.